• Autor objave:
  • Kategorija objave:Vijesti

Realizirano 52 posto projekta vodovoda i kanalizacije, idući tjedan intenziviranje radova

Na sastanku svih sudionika u projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“, koji je održan u Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, Dubravko Pleša, voditelj projekta je kazao kakva je trenutna dinamika radova.

„U ovom trenutku smo otprilike sa izvedenim radovima, u odnosu na ugovorene radove, na 213 milijuna kuna, odnosno na 52 posto od ukupnog iznosa izvedenih radova. Mi očekujemo, a vjerojatno će izvođači dobiti novce za to što rade pa onda imaju jači motiv da krenu u intenzivnije poslove, očekujemo da se od sljedećeg tjedna, iza Uskrsa, da se intenzivno nastavi na svim započetim aktivnostima koji su tijekom zime, ili zbog zimske službe ili zbog otežanih vremenskih uvjeta, te zbog visoke vode na nekim dionicama, bile uspavane malo i malo su zastale“, rekao je Pleša.

Očekuje od izvođača radova da kada započnu s radovima u jednoj ulici, naprave kompletnu dionicu. „Što se tiče ostalih stvari, zajedno u suradnji s nadzornom službom i izvođačima, rješavamo i koristili smo ovo zimsko razdoblje da riješimo tehničke stvari koje su postavljeni pred nas kao problemi koje treba riješiti. Očekujemo da radovi sljedeći tjedan započnu intenzitetom što boljim“, kazao je Pleša.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je kazao kako su oni najodgovorniji za izvršavanje radova na ovom projektu. „Želimo dati jednu poruku koja je jako važna za sve one koji u gradu očekuju da napravimo ono što je u interesu naše aglomeracije i cijelog projekta, i građana koji očekuju od svih nas da se maksimalno angažiramo. Svjesni smo da je EU projekt zahtjevan da je ogroman. Grad ima 132 kilometra nekih novih instalacija, neke nove komunalne infrastrukture i znamo da to baš nije tako jednostavno i lako“, istaknuo je Dumbović.

Podsjetimo, projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ vrijedan je gotovo 345 milijuna kuna (bez PDV-a), a Europska unija ga sufinancira sa 71 posto, odnosno s gotovo 245 milijuna kuna. Radovi na ovom projektu pokrenuti su sredinom 2016.godine.