• Autor objave:
  • Kategorija objave:Vijesti

Privredi stiglo još šest novih vozila vrijednih preko 1,6 milijuna kuna

Petrinja, 14. prosinca 2016. – Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović i direktor tvrtke Privreda, Zlatko Medved, primili su danas ključeve šest novih vozila koja su nabavljena u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“. Riječ je o vozilima za prijevoz radnika i opreme ukupne vrijednosti preko 1,6 milijuna kuna (1.294.000 kn + PDV).

Kako su prošlog tjedna isporučena prva četiri vozila, s današnjih šest vozila u potpunosti je isporučena cijela grupa vozila za prijevoz radnika i opreme ugovorenih u listopadu ove godine s tvrtkom Benussi iz Fažane, ukupne vrijednosti od preko 2,8 milijuna kuna (s PDV-om).  

Potreba za nabavom spomenutih vozila leži u značajnom povećanju područja djelovanja Privrede kroz provedbu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“. Vozila će se koristiti za održavanje odvodnje na području aglomeracije a posebno za redovit obilazak novoizgrađenih objekata vodoopskrbe i odvodnje kao i u slučaju potrebe sanacije i interventnih izlazaka na teren.

Podsjećamo, u sklopu projekta, Privreda će osuvremeniti svoj vozni park s ukupno 12 vozila, a uz nabavljenih deset vozila za prijevoz radnika i opreme, tvrtka će dobiti i jedno vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava te jedno specijalno vozilo za CCTV inspekciju sustava odvodnje s  opremom za kontrolu ispravnosti vodoopskrbe i traženje kvarova.

Europska unija ga sufinancira sa 71 %, odnosno s gotovo 245 milijuna kuna.