• Autor objave:
  • Kategorija objave:Vijesti

Isporučena četiri nova vozila u sklopu projekta

U sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji svečano je održana primopredaja vozila za prijevoz radnika i opreme petrinjskom poduzeću Privreda. Riječ je o četiri vozila ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, točnije 964 tisuće kuna plus PDV.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je kazao kako ova nova vozila dolaze u pravo blagdansko vrijeme. „To su na neki način darovi koji su rezultat dugogodišnjeg rada, profesionalnog rada, dobrih projekata, dobrih i stručnih ljudi u Privredi. Mene veseli što smo danas preuzeli četiri vozila koja su vrijedna više od milijun kuna. Dolazi nam još osam vozila vrijednih oko 8 milijuna kuna. Ono što me najviše veseli je jedan veliki kamion koji će imati nevjerojatne performanse“, rekao je Dumbović.

Vozila je isporučila tvrtka Benussi iz Fažane, a služit će za redovito održavanje te kod sanacije kvarova u vodoopskrbnom sustavu i sustavu odvodnje, kao i za prijevoz i dobavu materijala i opreme potrebnih za funkcioniranje vodnokomunalnog sustava te za pročišćavanje otpadnih voda na uslužnom području Privrede.

Koliko je zadovoljan dosadašnjim tijekom radova na velikom petrinjskom projektu otkrio je direktor petrinjske Privrede Zlatko Medved. „Ne mogu reći da sam zadovoljan zato što se ne poštuje dinamika radova. Od siječnja ove godine mi smo znali da će biti problema, zato smo šest mjeseci prije početka radova sazvali izvođače koji su nam bili poznati, neki od njih se ni danas nisu pojavili kao Hidroelektra niskogradnja na izvođenju radova. Oni su mi neki dan obećali da će se pojaviti 15.ožujka“, rekao je Medved i ističe kako je do sada za radove fakturirano oko 17 milijuna kuna.

„Nisu stvari tako jednostavne. Ne možete otvarati jedan veliki posao, pripremni radovi nose dosta vremena. Ta dinamika će se poboljšati što ćemo ići prema kraju. Ja očekujem da ćemo mi tu dinamiku dostići do kraja iduće godine. Imamo do kraja 2018.godine, mislim da ćemo taj posao završiti na vrijeme jer inače dolaze penali i velike kazne za izvođače“, istaknuo je Medved i dodaje kako  je do sada napravljeno više od 8 kilometara kanalizacije i 10 kilometara vodovoda, no svi radovi moraju proći tehnički pregled.

Podsjetimo, projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ obuhvaća Petrinju te naselja Mošćenica, Nova Drenčina i Novo Selište. Ukupna vrijednost projekta je 345 milijuna kuna bez PDV-a, a Europska unija sufinancira projekt sa 71 posto, odnosno s gotovo 245 milijuna kuna.