• Autor objave:
  • Kategorija objave:Vijesti

Potpisani Ugovori za nabavu vozila i opreme te softvera vrijedni 9 milijuna kuna

U sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ u Maloj gradskoj vijećnici potpisan je Ugovor o nabavi vozila i opreme. Riječ je o ugovorima za nabavu vozila za prijevoz radnika i opreme, vozila za održavanje kanalizacijskog sustava te specijalnog vozila za inspekciju sustava odvodnje te opreme za kontrolu ispravnosti vodoopskrbe i traženja kvarova.

Vrijednost prve grupe nabavljenih vozila je 2,8 milijuna kuna. „Mi smo nositelji grupe 1 gdje je 10 vozila, od toga šest Ivecovih vozila, to su četiri vozila u B kategoriji kiperi i 2 vozila u C kategoriji, kiperi s kranom. Preostala vozila su Doblo, Fiat, dostavna zatvorena vozila“, pojasnio je Marko Širić iz tvrtke Benussi.

Tvrtka Gradatin iz Sesveta nositelj je druge grupe nabavljenih vozila, a vrijednost ovog potpisanog ugovora je 3,5 milijuna kuna. „Ovdje se radi o kanalnom pročistaču, vozili i jednom traktorskom vozilu sa spremnikom za pročišćavanje septičkih jama. To su nova vozila marke Moro Kaiser i vjerujem da će dobro poslužiti vašim građanima“, rekao je Marko Jukić iz Gradatina.

Srećko Oroz iz tvrtke Agra trgovina je istaknuo kako su potpisali ugovor, vrijedan 1,8 milijuna kuna, za nabavku specijalne opreme za ispitivanje ispravnosti sustava odvodnje i vodovodne mreže.

„Radi se konkretno o specijalnom vozilu marke Iveco u kojeg je smještena oprema za inspekciju kanalizacijskih sustava promjera DN 100 do 1500, koji će poslužiti za kontrolu ispravnosti kompletne kanalizacijske mreže i svih priključaka koji će se naknadno uvoditi u GIS. Postoje još tri manje podgrupe u našem lotu, to je oprema za ispitivanje ispravnosti vodovodne mreže, gdje oprema služi za utvrđivanje eventualnih gubitaka u vodovodnoj mreži, što je bitno za tvrtku da se utvrde svi potencijalni gubici u mreži kako bi se znali na vrijeme sanirati“, istaknuo je Oroz.

U ime tvrtke Protok iz Zagreba ugovor vrijedan gotovo 800 tisuća kuna, je potpisao Albin Bačun. „Naš dio ugovora odnosi se na isporuku softvera i hardvera, radi se o GIS softveru i namijenjen je za tehnički dio tvrtke, ne za uspostavu poslovnih softvera koji su vezani za naplatu, plaće, poreze i ostalo, nego se kreće od digitalnog katastra. Služit će Privredi da bolje upravlja komunalnom infrastrukturom kojom upravlja“, kazao je Bačun.

S predstavnicima navedenih tvrtki ugovore ukupne vrijednosti od devet milijuna kuna, je potpisao direktor petrinjskog poduzeća Privreda Zlatko Medved koji je istaknuo kako je Petrinja, od šest dijelova ovog EU projekta, do sada riješila pet.

„Ostao nam je pročistač. Čekamo formiranje Vlade. Imamo problema sa Zakonom o javnoj nabavi koji nije usvojen, čeka se formiranje Vlade, da se usvoji zakon i da dobijemo odobrenje za raspisivanje i tog šestog dijela, a to je pročistač. Znate da smo već jednom natječaj objavili pa je poništen zbog korištenja stranih izraza u natječajnoj dokumentaciji“, rekao je Medved.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović potpisnicima ugovora je poručio kako ih smatra ozbiljnim partnerima na ovom  važnom projektu za Petrinju. „Natječaj i potpisi ugovora i standard kojeg ćemo dobiti kroz tehniku, kroz ova vozila, kroz četiri natječaja, što znači da sigurnost za održavanje projekta, sigurnost komunalnog poduzeća Privreda daje sposobnost svih ljudi koji su u projektu sudjelovali“, rekao je Dumbović i na kraju je još jednom ponovio kako je Gradu cilj realizacija projekta vrijednih milijardu kuna.

Podsjetimo, projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Petrinja“ obuhvaća Petrinju te Mošćenicu, Novu Drenčinu i Novo Selište. Ukupne je procijenjene vrijednosti od gotovo 345 milijuna kuna, bez PDV-a, od čega Europska unija sufinancira ovaj projekt sa 71 posto, odnosno gotovo 245 milijuna kuna